Elkészítés: Apróra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, durván melléreszeljük a sárgarépát, vágunk mellé szárzellert és egy fél hegyes erős paprikát. Ezek a korai hozzávalók.
Egy másik tálba felkockázzuk a piros (csak a színhatás végett) kaliforniai paprikát és az újhagymát úgy, hogy fehér és zöld része is legyen benne. Csíkokra vágjuk a csirkemellet.
Ablakot nyitunk. Serpenyőben olajat hevítünk, és beleszórunk 1/2 teáskanálnyi naga masala fűszerkeveréket és 1 teáskanál kurkumát. Hevítjük. Amikor a család köhögni kezd (tényleg köhögni fognak, nem hülyéskedek, akármekkora lakásod van), belekeverjük a csíkokra vágott csirkemellet, és fehérre (fűszerek miatt sárgára-barnára) pirítjuk. Még mindig fullasztó az atmoszféra, hozzáadjuk a korai hozzávalókat, sózzuk.
Pár perc párolás után felöntjük húslevessel és hozzáadjuk a főzőtejszínt. Már orron át is tudunk levegőt venni. Lassú tűzön puhára-sűrűre pároljuk a hozzávalókat. Mikor majdnem kész, belekeverjük az újhagymát és a piros kaliforniai paprikát. Csak pár percig pároljuk, hogy a paprika és az újhagyma ropogós maradjon.
Párolt rizzsel érdemes tálalni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre