Elkészítés: A megtisztított, megmosott és szárazra törölt csirkét négybe vágjuk, és forró vajon minden oldalon jól átsütjük. A fehérbort aláöntjük, sózzuk, borsozzuk, a mustárt, a paprikát hozzáadjuk, és lefedve, takaréklángon kb. 30 percig pároljuk. A húst pároláskor jól fedjük le, hogy a boros lé átjárja, és ne párologhasson el. Ha a léből mégis elillant valamennyi, egy-két evőkanál borral pótoljuk. A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük. A csirkedarabokat az edényből kivesszük, és egy jénai tálon szépen elrendezzük. A lisztes tejszínt a csirke levével összekeverjük, egyszer felforraljuk, majd a mártással leöntjük a csirkét, reszelt sajttal megszórjuk, és jól előmelegített sütőben (kb. 240 fokon) 5-6 percig pirítjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre