Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke Marengo rántottával

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A húst és a gombát megmossuk, lecsepegtetjük. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra daraboljuk. A petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk.

A húst szárazra töröljük, meghintjük sóval és borssal. Felforrósítjuk az olajat, és hirtelen megkapatjuk benne a húst. Mellédobjuk a gombafejeket, kissé megpirítjuk, felöntjük 1 dl borral, és fedő alatt puhára pároljuk, levét majdnem teljesen elfőzzük.

Kivesszük a csirkecombokat és a gombát az edényből, melegen tartjuk. A pecsenyeléhez adjuk az áttört fokhagymát és a paradicsomot, a
porcukorral ízesítjük, feleresztjük a maradék 1 dl borral, és erős tűzön sűrű mártássá főzzük.

Lehúzzuk a tűzről, 1 kávéskanál vajat keverünk hozzá, melegen tartjuk.

A zsemléket *meghámozzuk*, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, 4 dkg vajban megpirítjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a maradék felforrósított vajban, erős tűzön, állandó kevergetéssel rántottának megsütjük.

A pirított zsemleszeleteket tálra rendezzük, ráültetjük a csirkecombokat a gombával együtt, bevonjuk a mártással, és a tetejére púpozzuk a rántottát. Megszórjuk a petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek