Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirke kapros-kukoricás-tejszínes mártásban

default user icon
12 4.9/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 1 kis üveg vagy konzerv kukorica,
  • 1 csomag friss vagy fagyasztott kapor,
  • 3 dl főzőtejszín,
  • bazsalikom,
  • majoranna,
  • ételízesítő,
  • só,
  • bors,
  • olaj,
  • köretnek rizs

Elkészítés

    Elkészítés: Az apróra vágott hagymát egy nagy serpenyőben olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, fűszerezzük bazsalikommal, majorannával, sóval, borssal, ételízesítővel. Lefedjük és megpároljuk. Ha a hús megpuhult, elfőzzük a levét. Ezután egy másik edénybe beleöntjük a tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és egyszer megrottyantyjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát és egy kis ételízesítőt, és újra megrottyantyjuk. Köretnek rizst készítünk. Tányérba kiszedjük a rizst, egy adag húst, és mindezt nyakonöntjük a mártással. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Ínycsiklandó finomság.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szaszka18
Nagyon tetszik a recept és szeretném ma elkészíteni, de nagyon kezdő szakácsként érdekelne, hogy a fűszerekből mennyit használjak. Gondolom ez másoknak már ízlés kérdése, de mégis hozzávetőleg mennyit javasolsz?
mrsmavis
Nagyon örültem a receptnek!!! Pestszentlőrincen a Kakas étteremben ettem hasonlót, \"csirkemell aranyásó módra\", imádtam. Köszönöm szépen!!! :)
krekmar
Köszi a receptet, nagyon ízlett a gyerekeimnek. Én egy kicsit egyszerűsítettem az elkészítését. Miután elfőtte a levét a hús, ráöntöttem a tejszínt és kukoricát és együtt főztem az egészet, nem csináltam külön a mártást. Rizzsel valóban telitalálat.
Felhotancos
Isteni finom!!! Kicsit tartozkodóan láttam az elkészítésének. A hozzávalók alapján finomnak látszott, de a kapor+pasi+gyerekek párosítás nem garantálta a vacsora kiugró sikerét. Ám a hatás elsöprő volt! A tányérok a legapróbb falatig kiürültek! Bátran ajánlom bárkinek. :-)
Kicsi**
Száritott kaporbol mennyi kell bele kb.?
Judy1
Tényleg eszméletlen finom! Kedvesem, aki nem szereti a kaprot, némi kapacitálás után hajlandó volt megengedni, hogy beletegyem, aztán elégedetten közölte, hogy nagyon finom. :) Egyébként én leegyszerűsítettem, és közvetlenül a zsírjára pirított husira öntöttem a tejszínt, a kukoricát és a kaprot és együtt rottyantottam rajta egyet. Nem teljesen értem, hogy miért kéne külön. Ja, zacskós Sole habtejszínnel egyáltalán nem lett híg.
bryoni
Olyan jókat írtok róla a hétvégénkipróbálom.
dohel
Nagyon finom! Ha túl híg a tejszín, pici ételkeményítőt szórok bele, ettől épp megfelelő lesz a mártás állaga.
(Eni)Kavics
Kedves Konczos! Nekem egy titkom van a mártás megfelelő állagára vonatkozóan. Kizárólag Parmalat főzőtejszínt használok. A többit nem szeretem, épp azért, mert mind híg.
konczos
Az íze finom, de a mártás túl híg lett nekem. Nem kellene bele sűrítő anyag?

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Csirke kapros-kukoricás-tejszínes mártásban recept?


Magazin