Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke joghurtos gombamártással

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A gombát megtisztítom, nagyobb szeletekre vágom. Az újhagymát megtisztítom, és zöldjével együtt karikára vágom.

A joghurtot, a tejfölt és a lisztet simára kikeverem.

A sütőt előmelegítem (180 fok). A gombát és az újhagymát a vajon közepes lángon megpárolom, sóval, borssal ízesítem. A sajtot és a kakukkfüvet összekeverem.

A csirkemelleket 2-2 darabba vágom, mosás után szárazra törlöm, minden oldalát megsózom, borsozom. A sajtos keverékbe forgatom, majd lapos tűzálló tálba egymás mellé fektetem. A gombát a húsra terítem, és ráöntöm a joghurtos keveréket.

Forró sütőben addig sütöm, amíg a hús
megpuhul (kb. 30 perc). Főtt sárgarépával és tésztával tálalom, petrezselyemmel díszítem.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss