Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke január első hetében (Pezsgős csirke)

MME MME
3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lesózott combokat kevés olajon pirosra sütöm, majd félreteszem. A visszamaradt olajba dobom a szálasra vágott hagymát, és kis ideig pirítom. Ráöntöm a szilveszterről megmaradt pezsgőt, és kevergetve felforralom, beleteszem a borsot, babérlevelet meg a csirké. Lefedve, lassú tűzön puhára párolom. Hozzáadom a tejszínt, és összeforralom. Párolt rizzsel tálalom.

Megjegyzés

Egy mód a szilveszterről maradt pezsgő alternatív felhasználására. Ha a szaftját hígnak érzed, sűrítheted liszttel vagy keményítővel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss