Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke fetával

MME MME
4.6/5
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A combokat ételítesítővel bedörzsölöm, tepsibe fektetem. Alájuk öntöm a fehérbort. A tepsit lefóliázom és a sütőben az egészet közepes hőmérsékleten párolom másfél órán keresztül (gázsütő 4-es fokozat).
A feta sajtot nagy lyukú reszelőn lereszelem, és miután letelt a másfél óra, a combokra szórom (mehet a szaftba is, nem kell vigyázni, hogy csak a combokra menjen). A feta sajtra majorannát és őrölt borsot szórok ízlés szerint. Még fél órán keresztül pirítom a sajtos combokat (mondjuk gázsütő 6-os fokozaton), és készen is vagyok. Köretként salátát tudok elképzelni.

Megjegyzés

Ez az étel remekül megfelel a 90 napos diéta fehérje napjára. Aki nem bírja a zsíros ételeket, az feltétlenül szedje le a combokról a zsírt, illetve a bőrt. Mellesleg a bőrt sokan nem tartják amúgy sem egészségesnek, mert abban halmozódik fel a táp, amivel a csirkét etették.
Majoranna helyett/mellett bazsalikom, kakukkfű, rozmaring is használható. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss