Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vacsora 30 perc alatt: csirke enchilada lépésről lépésre

default user icon
MME
A tortilla világbajnok alapanyag, ha a gyors vacsora a cél. Tölthetjük, tekerhetjük és már süthetjük is. Készülhet belőle burrito, wrap, quesadilla és enchilada is. Most utóbbira mutatunk egy szuper csirkés receptet. A jalapeno pont annyira csípős, amennyire szükséges, a mozzarella pedig lágyan a csirkecsíkok közé olvad. Ne lepődj meg, ha mindenki repetázni akar majd!
FŐZZ, AKÁR EGY SÉF!

Semmi kedved ahhoz, hogy kitaláld, mi legyen a menü, aztán összeírd a bevásárlólistát, és beszerezz mindent? Valljuk be, nagy terhet venne le a vállunkról, ha valaki mindezt elintézné helyettünk! A Chefbag.hu szolgáltatása éppen erre a problémára talált megoldást. Minden héten új recepteket kínálnak, ráadásul a sütés-főzéshez szükséges alapanyagot meg is rendelhetjük az oldalon.

CSIRKE ENCHILADA
A hozzávalók:

30 dkg csirkemellfilé
4 db házi kukoricatortilla
8 dkg mozzarella
1 dl tejföl
1 db jalapeno paprika
3 szál friss koriander
1,5 dl enchilada szósz
0,3 dkg enchilada fűszerkeverék

bors
olívaolaj

Amire még szükséged lesz:

sütőpapír
serpenyő
keverőtál
hőálló tál / tepsi
sütő

A RECEPTHEZ SZÜKSÉGES ÖSSZES ALAPANYAGOT MOST MEGRENDELHETED A CHEFBAG.HU OLDALÁN!  
A RECEPT >>> 
lépésről lépésre

1. Az alapanyagok

Megmossuk és szárazra töröljük a csirkét és a zöldségeket. A jalapeno felét apróra, a másik felét karikára vágjuk. A korianderleveleket összetépjük, a mozzarellát lereszeljük.

2. A pác

A csirkecsíkokat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az enchilada fűszerkeveréket és az olívaolajat. Megsózzuk, majd alaposan összekeverjük, és pár percig állni hagyjuk a pácban.

3. A tortilla

Amíg a csirkecsíkok pácolódnak, felforrósítunk egy serpenyőt, és átmelegítjük benne a kukoricatortillákat. Ha átmelegedtek, félretesszük, és betakarjuk egy konyharuhával.

4. A csirke

A tortillalapok helyére tesszük a serpenyőbe a csirkecsíkokat az olajos páccal együtt, majd pár percig pirítjuk, míg a csirke teljesen meg nem sül.

5. A tekerés

A megsült csirkecsíkokat a tortilla lapok közepére helyezzük, megszórjuk az apróra vágott jalapenóval, a mozzarella és a koriander felével, majd a közepére hajtjuk a tortilla két szélét.

6. A sütés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tekercseket a hajtással lefelé, szorosan egymás mellett egy tepsibe tesszük (vagy hőálló tálba), ráöntjük az enchilada szószt, megszórjuk a maradék sajttal, majd addig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem pirul a tetejére. Kb. 12-15 perc.

7. A tálalás

Az enchiladákat egy tányérra tesszük, megszórjuk a maradék korianderrel, és a felkarikázott jalapenóval is. A tetejére tejfölt teszünk, és rögtön, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

A recept alapanyagai már nem biztos, hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss