Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke enchilada kukoricatortillából

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

1.

Megmossuk és szárazra töröljük a csirkét és a zöldségeket. A jalapeno felét apróra, a másik felét karikára vágjuk. A korianderleveleket összetépjük, a mozzarellát lereszeljük.

2.

A csirkecsíkokat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az enchilada fűszerkeveréket és az olívaolajat. Megsózzuk, majd alaposan összekeverjük, és pár percig állni hagyjuk a pácban.

3.

Amíg a csirkecsíkok pácolódnak, felforrósítunk egy serpenyőt, és átmelegítjük benne a kukoricatortillákat. Ha átmelegedtek, félretesszük, és betakarjuk egy konyharuhával.

4.

A tortillalapok helyére tesszük a serpenyőbe a csirkecsíkokat az olajos páccal együtt, majd pár percig pirítjuk, míg a csirke teljesen meg nem sül.

5.

A megsült csirkecsíkokat a tortilla lapok közepére helyezzük, megszórjuk az apróra vágott jalapenóval, a mozzarella és a koriander felével, majd a közepére hajtjuk a tortilla két szélét.

6.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tekercseket a hajtással lefelé, szorosan egymás mellett egy tepsibe tesszük (vagy hőálló tálba), ráöntjük az enchilada szószt, megszórjuk a maradék sajttal, majd addig sütjük, amíg a sajt szépen rá nem pirul a tetejére. Kb. 12-15 perc.

7.

Az enchiladákat egy tányérra tesszük, megszórjuk a maradék korianderrel, és a felkarikázott jalapenóval is. A tetejére tejfölt teszünk, és rögtön, melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon.  

Rendeld házhoz az előkészített alapanyagokat, és főzz akár egy séf! 

Megjegyzés

A Chefbag ajánlásával.

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek

Friss