Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirke cseresznyével

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db 1 kg-os csirke
  • 30 dkg cseresznye
  • 1 dl sherry
  • 4 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • késhegynyi őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál curry

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk és besózzuk.

    Egy serpenyőben a vajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd a csirkedarabokat is hozzáadjuk, és minden oldalukat aranybarnára sütjük.

    Ezután a csirkedarabokat tűzálló tálba helyezzük, a kimagozott cseresznyét pedig a hús köré rakjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, majd meglocsoljuk a mustárral elkevert sherryvel.

    A tálat szorosan lefedjük, és forró sütőben 40 percig sütjük.

    Szerecsendióval ízesített burgonyapüré és ecetes cseresznye illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek