Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirke cordon bleu

Hozzávalók

  • 40 dkg bébirépa
  • 8 dkg sajt
  • 2 szelet sonka
  • 1/2 csokor snidling
  • 4 ág kakukkfű
  • 3 ág petrezselyem
  • 7,5 dkg zsemlemorzsa
  • 4 db csirkemellfilé (180 g-osak)
  • bors
  • 2-3 ek liszt
  • 2 db tojás
  • 3-4 ek olaj
  • 2 ek vaj
  • 3 dl cukrozatlan habtejszín
  • 10 dkg túró
  • 1/2 db citrom

Elkészítés

    1. A répát megtisztítjuk, egy kevés zöldjét rajta hagyunk. Megmossuk a zöldséget, majd forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Ezután leöblítjük hideg vízzel.
    2. A sajtot négy szeletre vágjuk. A sonkaszeleteket félbe szeljük. A zöldfűszereket megmossuk, szárazra töröljük, lecsipkedjük és finomra vágjuk a leveleiket. Az 1/4-üket összeforgatjuk a zsemlemorzsával.
    3. A csirkemelleket  megmossuk, szárazra töröljük, majd mindbe zsebet vágunk, és 1-1 szelet sajtot és sonkát töltünk beléjük. Megsózzuk, megborsozzuk a húsokat, és meghempergetjük őket a lisztben, a felvert tojásban, valamint a zöld fűszeres zsemlemorzsában.
    4. Felhevítjük az olajat, és 12 percig, kis lángon sütjük rajta a töltött húsokat. Közben néhányszor megfordítjuk őket.
    5. A főtt répát megforgatjuk a felforrósított vajon, azután  hozzáadunk 2 ek vizet, és pároljuk a zöldséget 2 percig. 
    6. Összemelegítjük a tejszínt a túróval és a megmaradt zöldfűszerekkel, végül sózzuk, borsozzuk. Ezzel és a répával tálaljuk a cordon bleu-ket. A gerezdekre vágott citrommal díszítve kínáljuk.

      KLASSZIKUS CORDON BLEU >>> 

      A LEGFINOMABB RÁNTOTT ÉTELEK >>>

      3+1 KIPRÓBÁLT TIPP HOGY TÖKÉLETES LEGYEN A RÁNTOTT HÚS >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin