Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirke cacciatore édesburgonyával

Hozzávalók

  • 4 db nagyobb, egész csirkecomb a forgóknál kettévágva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet bacon
  • 1 ág rozmaring
  • 8 db bazsalikomlevél
  • 1 db babérlevél
  • 1 fej hagyma
  • 2 szál újhagyma a zöldjével együtt
  • frissen őrölt bors
  • 20 dkg gomba
  • 1/2 kg édesburgonya
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 8 db nagy, magos olajbogyó
  • 2 konzerv hámozott paradicsom
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

    1. Egy nagy lábasban (akkorára lesz szükségünk, ami a sütőbe is befér) felhevítünk 1 ek. olívaolajat, és rádobjuk a felcsíkozott bacont, majd kis kevergetés után hozzáadjuk a durvára vágott hagymát és a gombák felszeletelt tönkjét is. Pár percig együtt pirítjuk, a végén belenyomjuk a fokhagymát.
    2. Ezután sorban a lábasba tesszük a csirkét, az újhagymát, a fűszereket, az egész gombákat, a tisztított, nagy darabokra vágott édesburgonyát és az olajbogyókat.  Ráöntjük a paradicsomkonzerveket és a bort is. Megsózzuk, alaposan megborsozzuk, egyet keverünk rajta, és betesszük a 180 fokos sütőbe egy órára, fedő nélkül.
    3. Ha kész, kivesszük a sütőből, szükség esetén utánasózzuk. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk. 

Megjegyzés

Az ötlete Jamie Olivertől kaptam, hozzátettem és elvettem pár dolgot, egyszerűen isteni lett!

bluesun
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin