Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke cacciatore édesburgonyával

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban (akkorára lesz szükségünk, ami a sütőbe is befér) felhevítünk 1 ek. olívaolajat, és rádobjuk a felcsíkozott bacont, majd kis kevergetés után hozzáadjuk a durvára vágott hagymát és a gombák felszeletelt tönkjét is. Pár percig együtt pirítjuk, a végén belenyomjuk a fokhagymát.
  2. Ezután sorban a lábasba tesszük a csirkét, az újhagymát, a fűszereket, az egész gombákat, a tisztított, nagy darabokra vágott édesburgonyát és az olajbogyókat.  Ráöntjük a paradicsomkonzerveket és a bort is. Megsózzuk, alaposan megborsozzuk, egyet keverünk rajta, és betesszük a 180 fokos sütőbe egy órára, fedő nélkül.
  3. Ha kész, kivesszük a sütőből, szükség esetén utánasózzuk. Friss, ropogós kenyérrel kínáljuk. 

Megjegyzés

Az ötlete Jamie Olivertől kaptam, hozzátettem és elvettem pár dolgot, egyszerűen isteni lett! - bluesun

Ezek is érdekelhetnek

Friss