Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke-burger

MME MME
3.4/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágjuk, majd finomra ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra összevágjuk, vagy a hús után ledaráljuk. A csirkehúshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zsemlemorzsát, az ételízesítőt, a fokhagymaport, 1 tojást, és jól összegyúrjuk. A masszából 4 húspogácsát formázunk. Serpenyőben 1 evőkanál vajat forrósítunk, és a húspogácsák mindkét oldalát kb. 4-4 perc alatt szép pirosra sütjük.

A serpenyőbe teszünk 1 kiskanálnyi vajat, beleütjük a tojásokat, és tükörtojást sütünk.

A zsömléket kettévágjuk, vágott felüket a maradék vajon kissé megpirítjuk a serpenyőben, rátesszük a sajtot, a salátaleveleket, a paradicsomkarikákat, a kisütött húspogácsát, és végül a tojást, majd a zsömle tetejét. Azonnal forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss