Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra vágjuk.
Felhevített vajban és olajban a húsdarabok minden oldalát átpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket a hagymával, fokhagymával tovább pirítjuk, felengedjük kb. 1,2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, leveskockával puhulásig főzzük, közben a zöldborsót is hozzáadjuk.
Ha minden megpuhult, belekeverjük a tejszínt. A vajgaluskához a tojást villával habosra verjük, a vajjal és a liszttel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, kevés petrezselyemzöldet keverünk hozzá, a lébe mártott kiskanállal galuskákat szaggatunk a lassan gyöngyöző levesbe.
A tűzhelyről levéve csipet cukorral, citromlével, tárkonnyal, zöldpetrezselyemmel ízesítjük még a levest, pár percig lassan forraljuk, rövid pihentetés után tálaljuk.