Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Csirke becsinált-leves

5/5

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkeaprólék (vagy 35 dkg filézett csirkehús)
  • 3 dkg vaj
  • 3 ek olaj
  • 30 dkg leveszöldség (vegyesen)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 db tyúkhúsleveskocka
  • 1 tk tárkony (szárított)
  • petrezselyem (aprítva)
  • 1 dl tejszín
  • csipet cukor
  • 1/2 citrom leve
  • bors (őrölt)
  • A galuskához:
  • 1 db tojás
  • 2 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • petrezselyemzöld (aprítva)
  • bors

Elkészítés

    1. Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra vágjuk.
    2. Felhevített vajban és olajban a húsdarabok minden oldalát átpirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket a hagymával, fokhagymával tovább pirítjuk, felengedjük kb. 1,2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, leveskockával puhulásig főzzük, közben a zöldborsót is hozzáadjuk.
    3. Ha minden megpuhult, belekeverjük a tejszínt. A vajgaluskához a tojást villával habosra verjük, a vajjal és a liszttel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, kevés petrezselyemzöldet keverünk hozzá, a lébe mártott kiskanállal galuskákat szaggatunk a lassan gyöngyöző levesbe.
    4. A tűzhelyről levéve csipet cukorral, citromlével, tárkonnyal, zöldpetrezselyemmel ízesítjük még a levest, pár percig lassan forraljuk, rövid pihentetés után tálaljuk.

    Savanyú becsinált leves >>> 

    Becsinált leves májgaluskával >>> 

     

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes