Csirke becsinált-leves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg (csontos) csirkeaprólék vagy kb. 35 dkg filézett csirkehús (akár pulykahús is lehet)
  • 3 dkg vaj
  • 30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa, darabka zellergumó)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg zöldborsó (télen fagyasztott)
  • 1 (bio) tyúkhúsleveskocka
  • kb. 1 teáskanál szárított tárkony
  • aprított petrezselyem vagy zeller zöldje
  • kb. 1 dl tejszín
  • csipet cukor
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt bors
  • A galuskához:
  • 1 tojás
  • kb. 2 dkg lágy vaj
  • kb. 5 dkg liszt
  • aprított petrezselyem zöldje
  • bors
  • opcionálisan: 1 csirke mája (kb. 5 dkg)

Elkészítés

    Elkészítés: Az aprólékot kis darabokra, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.

    Felhevített vajban a húsdarabok minden oldalát átpirítom, hozzáadom a zöldségeket a hagymával, fokhagymával, tovább pirítom, felengedem kb. 1,2 liter vízzel. Sózom, borsozom, leveskockával puhulásig főzöm, közben a zöldborsót is hozzáadom.

    Ha minden megpuhult, belekeverem a tejszínt. A vajgaluskához a tojást villával habosra verem, a vajjal és a liszttel összekeverem, sózom, borsozom, kevés petrezselyemzöldet keverek hozzá, melegített kiskanállal galuskákat szaggatok a lassan gyöngyöző levesbe (ebben az esetben a csirke máját is belekapartam).

    Csipet cukorral, citromlével, tárkonnyal, zöldpetrezselyemmel ízesítem még a levest, pár percig lassan forralom, rövid pihentetés után tálalom.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek