Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke ananásszal

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A csirkét hideg vízzel leöblítjük, megtörölgetjük, és 6-8 darabra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, és felaprózzuk. A fokhagymagerezdeket áttörjük. A paprikákat megtisztítjuk, megmossuk és apróra vágjuk. Az ananász fejét levágjuk, nagyvonalúan meghámozzuk, negyedeljük és a belső kemény torzsát eltávolítjuk. A gyümölcshúst kisebb darabokra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Elkészítés: Serpenyőben (amit később a sütőbe is betehetünk) felhevítjük az olajat beletesszük a csirkedarabokat, és közepes lángon elősütjük. Kivesszük, megsózzuk, megszórjuk frissen őrölt feketeborssal. A hagymát a visszamaradt zsírban üvegesre pároljuk, és hozzákeverjük az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát és az ananászt, sózzuk, borsozzuk. A szegfűszeget, a babérlevelet, a fahéjat és a kakukkfüvet hozzáadjuk, majd felöntjük a húslevessel. A csirkedarabokat ráhelyezzük a zöldségkeverékre, és fedő nélkül a sütőbe helyezzük. 30 percig sütjük. Rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss