Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke, amit nem lehet abbahagyni

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított csirkét feldarabolom. A lisztet a fűszerekkel és a tisztított apróra vágott fokhagymával összekeverem. A csirkedarabokat egyenként megmártom a fűszeres lisztben.

Kivajazott tepsibe (vagy nagy tűzálló tálba) egymás mellé rendezem a lisztes húsokat, a maradék lisztet pedig egyenletesen a tetejére szórom. Rákarikázom a megtisztított vöröshagymát, rászórom a reszelt sajtot, és az olajjal elkevert tejföllel meglocsolom.

A tepsire alufóliát borítok, és előmelegített, forró sütőben közepes lángon 50 percig sütöm, majd a tetejét kicsit megpirítom.

Sült burgonya, párolt rizs és vajas zöldség egyformán illik mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss