Elkészítés: A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, levagdossuk a zsíros részeket. Egy kis tálkában összekeverjük a fűszereket, a sót és az olajat, ezzel kívül-belül jól átmasszírozzuk a csirkét (esetleg a bőre alá is benyúlhatunk, és ott is átkenhetjük). A citromokat jól megmossuk, félbevágjuk. A fokhagymát gerezdekre szedjük, a végét levágjuk, de egyébként nem szükséges megpucolni (meg lehet, de nem szükséges). A petrezselymet megmossuk és leszárogatjuk. A fél citromokat pár gerezd fokhagymával és a petrerezselyemmel a csirke hasüregébe töltjük, majd lábait összekötjük, és egy kiolajozott tálba fektetjük. Mellészórjuk a többi fokhagyma gerezdet, ráöntjük a bort, és szorosan lezárjuk: a legjobb, ha a tálnak van saját teteje, ekkor kis lisztet vízzel elkeverve sűrű csirízt készítünk, és szó szerint *ráragasztjuk* a tetőt, hogy a lehető legjobban szigeteljen. 200 fokon sütjük, kb. 1,5 órát. Ekkor kivesszük a sütőből, leoperáljuk a tetőt, és további 15 perc alatt barnára pirítjuk a csirkét. Zöldsalátával és friss kenyérrel (vagy pirítóssal) tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre