Csípős töltött káposzta cipóban

Hozzávalók

  • 2 fej savanyú káposzta (közepes)
  • 2 kg darált hús
  • 1 db tojás
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál csípős paprika
  • 1 bögre rizs
  • 2 fej hagyma
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bors (őrölt)
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál kakukkfű (szárított)
  • 6 db cipó

Elkészítés

    1.

    Ezt a töltött káposztát olyankor főzöm, amikor vendégeink vannak. Bográcsban, üstben is el lehet készíteni, de akár nagyobb fazékban is meg lehet csinálni. Rendkívül látványos megoldás, hogy a kivájt közepű cipóban tálaljuk. Épp ezért, kevés levet hagyok neki, amit paprikás rántással sűrítek. Savanyú, fejes káposztából készítem, amit megfelelően kimosok.

    2.

    A tölteléket kikeverem, hozzáadom a cipókból kivett kenyérbél felét is. Kicsit csípősebbre készítem a tölteléket a szokásosnál. A töltelékeket az erektől megszabadított káposztalevelekbe csomagolom, majd rétegezem az edénybe. A megmaradt káposztát apróra vágom és azt is az edénybe teszem.

    3.

    A töltelékeket, leszorítva főzöm! Ez úgy a legegyszerűbb, hogy egy kisebb fedővel takarom le az edény tartalmát, majd arra kisebb, vízzel teli fazekat teszek. A lassú, hosszú főzés után, csomómentes paprikás rántással sűrítem.

    4.

    Tálaláskor, a cipókba adagolom a káposztákat, így az edény is elfogyasztható. A cipók méretétől függően 2, vagy 3 töltelék fér beléjük.

Megjegyzés

Roma recept alapján készült finomság!

Hajdu István László
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin