Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Csípős szilvás csatni (chutney)

Hozzávalók

  • 1 kg szilva
  • 15 dkg nagy szemű piros szőlő (lehetőleg mag nélküli)
  • 1 db csili paprika
  • 15 dkg mazsola
  • 18 dkg barna cukor
  • 2 tk mustármag
  • 1 db fahéjrúd
  • 3,5 dl száraz vörösbor

Elkészítés

    1. A megmosott, lecsepegtetett szilvát kimagozzuk. A szőlőt megmossuk, a szemeket lecsipkedjük és félbevágjuk, szükség esetén a magokat hegyes kiskéssel kipiszkáljuk. A megmosott csilipaprikát kicsumázzuk és finomra vágjuk. A mazsolát leöblítjük és lecsepegtetjük.
    2. Valamennyi előkészített hozzávalót egy nagy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a barna cukrot, a mustármagot és a fahéjrudat, majd felöntjük a vörösborral, és közepes tűzön, időnként átkeverve főzzük legalább 1 óra hosszat. Végül sóval ízesítjük, és a fahéjrudat kiemeljük.
    3. A sterilizált 2 dl-es csatos vagy csavaros befőttesüvegeket megtöltjük a forró csatnival, majd a fejükre állítjuk 5 percre.

     

Nyáron grillételekhez, télen ünnepi sültekhez, pl. a karácsonyi pulykához kínálhatod.
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes