Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csípős rizses lecsó füstölt szalonnával és kolbásszal

Hozzávalók

  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 1 szál füstölt kolbász (csípős)
  • 10 dkg virsli
  • 50 dkg lecsópaprika
  • 2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 8 db csilipaprika
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg paradicsom
  • 1/2 pohár rizs
  • napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 3 db csilipaprika (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1. A szalonnát csíkokra, a paprikákat karikára vágjuk, a hagymákat feldaraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk.
    2. Egy serpenyőbe öntünk egy kevés olajat, beletesszük a szalonnát, amikor megsült, hozzáadjuk a hagymákat, a csilit és a rizst. Megpirítjuk, majd beletesszük a paprikákat, végül a paradicsomot és megfűszerezzük.
    3. Felszeleteljük a kolbászt és a virslit, amikor már majdnem kész a lecsó, beletesszük. Néhány perc után levesszük a tűzről, és lefedve hagyjuk, hogy tovább párolódjon a rizs. Rozskenyérrel és vörösborral fogyasztjuk.

Megjegyzés

Ez az egyik kedvenc lecsóm. Csak azok olvassák, akik szeretik és bírják a csípőset.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin