Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csípős rántott csirkeszárnyak

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg csirkeszárny
  • 2 db chilipaprika vagy chilipor
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tej
  • szárnyas fűszerkeverék
  • őrölt feketebors
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • chili por
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A szárnyak végeit levágjuk, majd a forgóknál kettévágjuk. A chilipaprikát és a fokhagymát apróra vágjuk. A szárnyakat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, fokhagymával, chiliporral vagy az apróra vágott paprikával. Ráöntjük a tejet, és hűtőben 1 napig pácoljuk.

Másnap a szárnyakat a hagyományos módon bepanírozzuk, annyi változtatással, hogy a lisztbe keverünk 1 kávéskanál chiliport. Bő olajban kisütjük.

Köretnek rizi-bizit készítettem hozzá. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss