Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csípős-ragacsos csirkeszárny

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Szójabab
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat elfelezzük és besózzuk.
  2. A pác elkészítéséhez a szójaszóshoz keverjük a mézet, hozzáadjuk a szezámmagot, a tabasco szószt, a szezámolajat, a fokhagymagranulátumot és a keményítőt. Simára keverjük.
  3. Megforgatjuk a páclében a csirkeszárnyakat, figyelve rá, hogy mindenből jusson mindenhova.
  4. Sütőpapírral bélekt tepsire helyezve, 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük őket. Ha igazán barnás-piros szárnyakat szeretnénk, 5 perce toljuk fel a hőfokot 200-ra, ha van grillfokozat még 1-2 percet azzal is rápiríthatunk. 

Nézd meg videón, hogyan készül a csípős-ragacsos csirkeszárny:

Ezek is érdekelhetnek

Friss