Elkészítés: A chilipaprikákat megmossuk, kimagozzuk. A fokhagymát meghámozzuk. A chilit, a fokhagymát és az olajbogyót durvára vágjuk. A petrezselymet lemossuk, lecsepegtetjük, durvára vágjuk.
Az olívaolajat és a vajat mélyebb serpenyőben együtt felforrósítjuk, majd a chilit, a fokhagymát és az olajbogyókat kb. 5 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a petrezselymet, ha kell, sóval ízesítjük.
A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagoláson szereplő utasítás szerint, majd lecsepegtetjük, és az olajbogyós keverékhez adjuk. Azonnal tálaljuk. Tálalás előtt megszórhatjuk reszelt parmezánnal is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre