Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csípős lencseleves szilveszter utáni gyomorbántalomra

MME MME
2 4/5
45 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A lencsét válogatás után megmossuk, és főzés előtt 1-2 órával beáztatjuk. A szalonnát felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, felhevített zsiradékban világosra pirítjuk. Hozzátesszük a szalonnát, az apróra tört (vagy felkarikázott) csípős paprikát, és állandóan keverve megpirítjuk. Utána kb. 1-1,5 liter vízzel felöntjük, beletesszük a leszűrt lencsét, a leveskockát, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, míg a lencse megpuhul. Beleszórjuk a vágott petrezselyemzöldet, kicsit összeforraljuk.

Megjegyzés

Aki szereti, tejfölt is tehet a tetejére tálaláskor. Friss, puha kenyérrel kiváló étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss