Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csípős lecsó vörösborral

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 75 dkg bogyiszlói paprika
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 4 db chilipaprika
  • 2 db nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg paradicsom
  • 2 szelet császárszalonna
  • 1 szál csípős füstölt kolbász
  • olaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • vörösbor
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a szalonnát és a kolbászt szeletelem.

    Egy nagy serpenyőben olaj on megpirítom a hagymákat és a szalonnát, ráteszem a paprikákat, majd a paradicsomot, fűszerezem. Amikor már majdnem kész, hozzáadom a kolbászt. A végén locsolok rá vörösbort. Elzárom a tűzhelyet, s hagyom egy kicsit hőntartáson, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Tálaláskor egy mély tányérba merek a lecsóból, kanalazok rá tejfölt. Fehérkenyérrel fogyasztom.

Megjegyzés

Ezt a lecsót kizárólag azoknak ajánlom, akik szeretik a csípős, erősen fűszeres ételeket. Akik ezt nem kedvelik, azok inkább lecsópaprikából főzzenek lecsót csípőspaprika és chili nélkül.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin