Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csípős lecsó vörösborral

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat aprítom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a szalonnát és a kolbászt szeletelem.

Egy nagy serpenyőben olajon megpirítom a hagymákat és a szalonnát, ráteszem a paprikákat, majd a paradicsomot, fűszerezem. Amikor már majdnem kész, hozzáadom a kolbászt. A végén locsolok rá vörösbort. Elzárom a tűzhelyet, s hagyom egy kicsit hőntartáson, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor egy mély tányérba merek a lecsóból, kanalazok rá tejfölt. Fehérkenyérrel fogyasztom.

Megjegyzés

Ezt a lecsót kizárólag azoknak ajánlom, akik szeretik a csípős, erősen fűszeres ételeket. Akik ezt nem kedvelik, azok inkább lecsópaprikából főzzenek lecsót csípőspaprika és chili nélkül. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek