Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Ezt sem igazán tudjuk emberi fogyasztásra nyugodt szívvel ajánlani" - csípős kolbászokat teszteltünk

A múltheti csemege snack kolbászok tesztje után a csípős példányokra is rárepültünk. Ezek már a profibb csípősségkedvelő kolbász fanatikusoknak vannak kitalálva. Az alap szinte mindenhol ugyanaz, csak kerül mellé némi fickósság.

Szinte mindegyik márka párban terjeszti ezen termékeket szóval, ahol látunk csemegét ott jó szerencsével jobbján vagy balján ott egy csípős fajta is. Várhatóan egyiktől sem fogunk lángokat hányni, de talán pár sóhajtozósabb pillanatot azért lesz szerencsénk megélni.

"EGYIK NAGYOBB BÜNTETÉS AZ EMBERISÉG SZÁMÁRA MINT A MÁSIK" - TESZTELTÜK A SNACK KOLBÁSZOKAT>>> 

Spar

Azonnal szignifikáns a különbség, mert illatában egy jó paprikás aroma üti fel a fejét. Kóstolás során a paprikás huzat megszelídül sajnos, de némileg azért érezzük, hogy miért más, mint a csemege párja. Egy két aprócska rágósabb darabot találni benne, de így igazán emberes az élmény. Csípőssége elején szolid majd szépen csendben felerősödik és kicsit befűti a szánkban a kazánt.

Adatok: 100 gramm, 279 Ft

Szentandársi

Az előző teszten csúfosan elvérzett, de a csípős talán megmenti hírnevét a márkának. Illata alapján nem rossz, mert teljesen üres még paprika szellőt se érzünk felette. Kóstolva kiderül róla, hogy gumiszerű rágós állaga van, de ami tutibb, hogy műanyag rossz íze van. Ezt sem igazán tudjuk emberi fogyasztásra nyugodt szívvel ajánlani.

Adatok: 100 gramm, 399 Ft

Pick Snack

Kibontjuk és az első szippantás után vigyorogni kezdünk. Rendes tisztes paprikás kolbász illat árad belőle. Igazi lángolt kolbász élményt nyújt. Kóstolva kiderül róla, hogy állaga meglepően homogén, de íze tökéletesen paprikás. Fel nem gyújtja velünk a házat, de érzünk egy szolid csípősséget benne azért.

Adatok: 100 gramm, 499 Ft

Tesco

Ahogy kibontjuk egy rejtélyes gumicsomagolás-paprika illatot kapunk. Kóstolva kiderül, hogy kifejezetten puha, de néha pont keményebb csomót is találunk benne. Ízében semmi mást nem találunk, mint csípősséget, ami semmi másnak nem hagy teret. Ez rendesen izzaszt, talán már sok is.

Adatok: 100 gramm, 315 Ft

Böklunder

A csípős is szalámiként közlekedik eredetileg, de magyar leírás alapján itt is kolbásszá nevelkedik azonnal. Nincs kellemes szaga, mert valami kellemetlen aroma utazik benne. Kóstolva ez eltűnik, de csak egy szolid szalámis ízvilág ugrik helyébe. Csípősségről nem beszélhetünk, mert egy csipettel sem került bele. Utóízében van egy adag fűszeresség, ami eléggé helyzetidegen.

Adatok: 25 gramm, 129 Ft

Pikok

Hibátlan illat ugrik ki a csomagolásból, amikor feltépjük. Tökéletes kolbászos aroma, amiben tisztán ott a paprika, de még a füstösség is. Ízlelve maradnak ezek az alapelemek, de megérkezik a csípősség, ami torokirányba támad. Nem bivalyerős, de fitogtatja azért képességeit, főleg a kolbász utóízében. Állagra kellően masszív egy kolbászhoz mérten, nincs semmi baj vele.

Adatok: 100 gramm, 299 Ft

Csabahús

Kérdőjelek sokasága jelent meg a tesztalanyok feje felett, amikor illata megérintette őket. Semmi kolbászra utaló nyom, de paprikát se tudnánk ráfogni. Kóstolva javul az összkép, mert a furcsa illat mellé társul a furcsa állag is. Ízében sincsen különösebben azonosítható elem, ami alól a csípősség az egyetlen kivétel. Az van benne, de ezen kívül más eredményt nem tud felmutatni pozitív oldalon.

Adatok: 100 gramm, 319 Ft

Pick Stick

A csemege széria eredménye után titkon már előre bizakodtunk. Illata nem túl meggyőző, szegény kifejezetten erőtlen. Amit érzünk azzal nincs baj, mert a kolbász és paprika aromája remek harmóniában van, csak gyenge. Ízében is inkább ez a helytálló jellemzés, kár érte, de meg kellene turbózni a dolgot csak. Csípőssége enyhe, ahogy az egész.

Adatok: 60 gramm, 379 Ft

Ítélet

Vannak meglepetések és vannak sajnos várt bukások is a heti tesztben. Meglepett, de a Pikok ezt eléggé jól behúzta. Közvetlen mögötte a Pick Snack terméke, amit szorosan a Spar követ. Ezen hármas esetében mindegyiknél kapunk egy jobb paprikás-kolbászos élményt, melyek mellett nagy buktató nincs elrejtve.

A Szentandrási bukása mondhatni borítékolható volt, de mi magunk se gondoltuk, hogy a Csabahús képes ilyen cudarul szerepelni. Ezen kettő az, amit igazán kerülni fogunk a jövőben, hogy még a közelükben se menjünk. A Tesco bivaly erős a mezőnyhöz mértben, amivel aranyra is mehetne, ha csak azt figyeltük volna, hogy mi mennyire kraftos.

1. Pikok
2. Pick Snack
3. Spar
4. Pick Stick
5. Tesco Finest
6. Böklunder
7. Csabahús
8. Szentandrási

TESZT! MEGNÉZTÜK, HOL LEHET A LEGJOBB VIZES ZSEMLÉT KAPNI>>> 

"NAGYON NATÚR ÉS ÜRES AZ EGÉSZ!" A BOLTI TIRAMISUKAT TESZTELTÜK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss