Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csípős csirkeragu

default user icon

Hozzávalók

  • Elkészítési idő: kb. 20 perc
  • Hozzávalók (2-3 adag):
  • 20 dkg rizs
  • 30 dkg csirkemell filé
  • 3 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 tasak KNORR Mexikói chilis bab Rafinéria
  • 40 dkg mexikói zöldségkeverék
  • KNORR Grill Fűszervarázs

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst forró vízben feltesszük főni. A csirkemellet csíkokra vágjuk. A keményítőt elkeverjük 1 dl vízzel, 1 teáskanál grill fűszervarázzsal és pirospaprikával, majd ebbe tesszük a csirkemellet. 5 percig állni hagyjuk. A 4,5 dl vízzel elkevert KNORR Mexikói chilis bab Rafinériát felforraljuk, hozzáadjuk a csirkét úgy, hogy a keményítős vízből kiszedjük (de nem kell lecsurgatni). Pár perc után hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket is. Fedő alatt 15 percig főzzük, néha kevergetve. A rizsből kupacokat formálunk a tányérokon, a chilis csirkés ragut pedig köréjük kanalazzuk.

    Fortély: Érdekesebb ízeket kedvelők adhatnak hozzá 1-1 teáskanál mézet és balzsamecetet.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin