Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csípős-babos sertéskaraj

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karajszeleteket kiklopfolom, 4-5 helyen széleit kissé bevágom, sózom, borsozom, és lisztben megforgatom. A hagymát szeletekre vágom, a paprikákat és paradicsomokat felkockázom. A babkonzervet leszűröm, levét egy tálban felfogom, később felhasználom, a babot félreteszem.

Egy serpenyőben felhevítem a libazsírt, a fűszerezett, lisztbe forgatott hússzeleteket hirtelen, mindkét oldalon 1-2 percig sütöm, tányérra szedem, pihentetem.

A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztom a hagymát, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, felöntöm a leszűrt babkonzerv levével, fűszerezem, összepárolom. Amikor a paprika és a paradicsom is megpuhult, mehet bele a vörösbab, zsírjára pirítom. Beleöntöm a fehérbort, majd visszateszem bele a kisütött húst, készre főzöm.

Krumplis lángossal tálalom, de galuska, tócsni, dödölle is illik hozzá. Vágott petrezselyemzölddel, paradicsomcikkekkel, paprikaszeletekkel díszítem, friss káposztasalátát adok mellé savanyúságnak.

Ezek is érdekelhetnek