Csipkebogyó szörp

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csipkebogyó
  • 4 liter víz
  • 1-1,5 kg cukor
  • 10 g citromsav/liter

Elkészítés

    A dércsípett csipkebogyót megmossuk, összezúzzuk, húsdarálón ledaráljuk, majd 3 liter meleg vizet öntünk rá, és másnapig állni hagyjuk - közben néha megkeverjük. Másnap a levet ismét kipréseljük, majd a visszamaradt gyümölcshúsra egy liter meleg vizet teszünk, és újabb egy napig állni hagyjuk. Ezt követően ismételten kipréseljük, és a két levet leszűrve összeöntjük. Az így kapott léhez cukrot és citromsavat adunk. Az elkészített szörp minden kilogrammjához fél gramm szalicilt adunk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin