Csipkebogyó lekvár

default user icon
2 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 4 db 2,5 dl-es üveghez:
  • 80 dkg csipkebogyó (nem túl érett)
  • 80 dkg zselírozó cukor
  • 1 cirom leve
  • 4 dkg frissen reszelt gyömbér

Elkészítés

    Előkészítés: A csipkebogyót megtisztítjuk, megmossuk, kettévágjuk, magjait kiszedjük. Az üvegeket alaposan kimossuk, hagyjuk lecsepegni.
    Elkészítés: Még egyszer megmossuk a csipkebogyót, lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Kb. 45 percig puhára főzzük. A csipkebogyót a vízzel együtt egy szitán átpasszírozzuk (kb. 80 dkg gyümölcsmasszára van szükség). A masszát elkeverjük a zselírozó cukorral (ugyanannyi cukrot vegyünk, ahány dkg a gyümölcspép). Beleöntjük a citromlevet, a gyömbért. Kevergetve felforraljuk, és 4 percig rotyogtatjuk. A habját leszedjük. Azonnal üvegekbe töltjük, lezárjuk, kb. 5 percre fejtetőre fordítjuk, és hűvös helyentálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

palmica 6 évvel ezelőtt
Szerintem ez a recept teljesen rendben van, bár én normál kristálycukorral szoktam készíteni. A zselírozó cukor egyébként köszönő viszonyban sincs a zselével. Egyébként pedig, ha úgy találja valaki, hogy a közzétett recept nem a legjobb, akkor miért nem teszi közzé a sajátját, ami szerinte jobb??
Hegedüsné Németh Marianna 7 évvel ezelőtt
Ez messze van az igazitól. Mi az édesanyámmal minden évben 20-30 üveggel készítünk. Zselét nem teszünk bele mert ha olyan ételt készítünk belőle amit melegíteni kell akkor nagyon folyik.

Hasonló Receptek

Magazin