Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csiperkepástétom aranyló morzsával

60 perc
mester
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 30 dkg csiperkegomba
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
  • 1/2 mokkáskanál cayenne-i bors
  • 1 teáskanál porrá őrölt rozmaring
  • 1 db szikkadt zsemle
  • 1 db nagyméretű tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szarvasgombás olívaolaj (elhagyható)
  • bors
  • A morzsához:
  • 2-3 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 dkg vaj
  • A tálaláshoz:
  • bármilyen saláta vagy csemegeuborka

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apróra kockázom, a csiperkét felszeletelem. A zsemlét vízbe áztatom, majd kinyomkodom.

Az olajon üvegesre pirítom a hagymát, majd hozzáadom a csiperkét, a fűszereket, és néhány perc alatt megpirítom. A kinyomkodott zsemlét a pirított gombával, a szarvasgombás olívaolajjal és a tojással keverőtálba kanalazom. Botmixerrel pürésítem.

Egy pástétom- vagy felfújtformát sütőpapírral bélelek. Ebbe kanalazom a pástétomot, 175 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütöm. Ez a mennyiség nagyjából 1 l űrtartalmú formában sül tökéletesre. Mikor elkészült, néhány percet a formában hagyom.

Közben a vajon aranyszínűre pirítom a morzsát. Egy kevéssel meghintem a még meleg pástétom alját, majd tálra fordítom, és a tetejét, oldalát is meghintem a morzsával.

Langyosan, hidegen tálalom. Salátával vagy csemege uborkával is remek, könnyű előétel, vacsorafogás.

Ezek is érdekelhetnek

Friss