Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csiperkegombás kosárkák

3 5/5
45 perc
mester
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágom, a gombát megtisztítom, kb. 1-15,cm-es kockákra darabolom. A petrezselyemzöldet felaprítom.

Egy serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a felaprított gombát, sózom, fűszerezem, erős tűzön nagyjából 10 perc megpirítom.

A tojást kissé felverem, a felét elkeverem a tejföllel, a másik felét félreteszem a kosárkák megkenéséhez. A tojásos keveréket, valamint az aprított petrezselyemzöldet elegyítem a langyosra hűlt gombával.

A leveles tésztából 6 cm átmérőjű kerek formával kis körlapokat szúrok ki, melyeket teflonbevonatú aprósüteményformába ültetek. A maradék tésztából kis rudakat vágok, ezek lesz a kosárka fülei. Minden kosárkába kb. 2 teáskanálnyi csiperkés tölteléket kanalazok.

Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A kosrákákra rábiggyesztem a füleket, tetejüket megkenem a maradék tojással, megszórom kevés őrölt borssal. 18-20 perc alatt aranyszínűre sütöm.

Megjegyzés

Langyosan a legfinomabb, de ha előző nap készülnek, a sütőben néhány perc alatt felfrissíthetők.

További fotókat és érdekességeket Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss