Elkészítés: A hagymát apró kockákra vágom, a gombát megtisztítom, kb. 1-15,cm-es kockákra darabolom. A petrezselyemzöldet felaprítom.
Egy serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymát, hozzáadom a felaprított gombát, sózom, fűszerezem, erős tűzön nagyjából 10 perc megpirítom.
A tojást kissé felverem, a felét elkeverem a tejföllel, a másik felét félreteszem a kosárkák megkenéséhez. A tojásos keveréket, valamint az aprított petrezselyemzöldet elegyítem a langyosra hűlt gombával.
A leveles tésztából 6 cm átmérőjű kerek formával kis körlapokat szúrok ki, melyeket teflonbevonatú aprósüteményformába ültetek. A maradék tésztából kis rudakat vágok, ezek lesz a kosárka fülei. Minden kosárkába kb. 2 teáskanálnyi csiperkés tölteléket kanalazok.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A kosrákákra rábiggyesztem a füleket, tetejüket megkenem a maradék tojással, megszórom kevés őrölt borssal. 18-20 perc alatt aranyszínűre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre