Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csillogó paradicsomsaláta balzsamecet-sziruppal

15 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A dresszinghez a petrezselymet nagyon finomra vágom, a hagymákat apróra kockázom. Az olajat, ecetet a sóval, borssal kis üvegben összerázom, majd a petrezselyemhez és hagymához adom. Alaposan összekeverem.

A paradicsomok héját kereszt alakban bemetszem, 1 percre lobogva forró vízbe mártom, majd jeges vízbe dobom, meghámozom. A paradicsomokat kisebb szeletekre vágom, tálba halmozom. A petrezselymes öntettel alaposan átforgatom – tálalás előtt legalább 10 percig állni hagyom. Mikor asztalra teszem, balzsamecet-sziruppal locsolom meg a kész salátát.

Megjegyzés

A petrezselymes öntet előre is elkészíthető, hűtőszekrényben tárolható.

További receptek, fotók és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek