Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csillagtorta

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 dl narancslé
  • 1 csipetnyi só
  • 8 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 narancs
  • 1 evőkanál narancslikőr
  • 25 dkg félzsíros tehéntúró
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 narancs
  • 12,5 dkg friss datolya

Elkészítés

    Elkészítés: A narancslét a sóval felforraljuk, majd a vajat felolvasztjuk benne. A lisztet egyszerre beleszórjuk. Addig kevergetjük, míg a tészta gombócként az edény falától el nem válik.

    Ezután a lábost hideg vízfürdőbe állítjuk, és a lisztet körülbelül fél óráig hagyjuk duzzadni.

    A tésztát sütőpapíron 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, majd óvatosan kivágunk belőle egy csillagformát (kb. 32 cm átmérőjűt), és villával többször megszurkáljuk. A maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk, és a csillag szélére illesztjük őket (kissé oda is nyomkodjuk, és ízlés szerint be is vagdoshatjuk egy késsel).

    A csillagot sütőpapírra tesszük, és előmelegített sütőben 225 fokon (gázsütő: 4. fokozat) 12-15 percig sütjük.

    A fél narancsot forró vízzel megmossuk, szárazra töröljük, majd a héját lereszeljük, levét kipréseljük. A likőrt a túróval, a mascarponéval, a cukorral, egy kevés narancslével és narancshéjjal simára keverjük.

    A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a fehér hártyát is eltávolítjuk, majd a gyümölcsöt először ujjvastagságú szeletekre, majd negyedekbe vágjuk. A datolyákat elfelezzük, kimagozzuk, majd csillag formájúra feldaraboljuk.

    A túrós krémet a kihűlt csillagra kenjük, majd a gyümölcsökkel díszítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin