Elkészítés: A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és tovább habosítjuk. A lisztet összekeverjük a kókusszal (és szezámmaggal), a sütőporral.
A tejet és a lisztes keveréket váltakozva a margarinos krémhez adjuk. Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát kivágjuk (meggyet, barackot kimagozzuk, stb.), felkockázzuk, és a tésztához keverjük. Egy csillag formájú tortaformát (persze bármilyen tepsi megfelel) kikenünk margarinnal, meghintjük zsemlemorzsával, és beleöntjük a tésztát. A tetejére szórjuk a szeletelt mandulát.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és kb. 35 perc alatt megsütjük. (Ez az idő légkeveréses sütőre vonatkozik, és a teljeskiőrlésű liszttel készített sütire.)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre