Keress receptre vagy hozzávalóra

Csilis-tejszínes cukkinikrémleves

Hozzávalók

  • 1 db közepes cukkini
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db csilipaprika
  • 1 dl tejszín
  • 5 dl víz
  • 1 ek vaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 db csili a tálaláshoz
  • csiliszósz

Elkészítés

    1. A krumplit és a cukkinit megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát, a fokhagymát és a csilit felaprítjuk.
    2. A hagymákat megdinszteljük a vajon, majd hozzáadjuk a csilit, a krumplit és a cukkinit, Megfűszerezzük, felöntjük a vízzel és puhára főzzük.
    3. Meglocsoljuk a tejszínnel, majd botmixerrel pürésítjük. Tálaláskor friss csilivel és csiliszósszal kínáljuk. 

Megjegyzés

A cukkinikrémlevesek számtalan változatát készítettem már el, most az egyszerűségre törekedtem, s hagytam, hogy a cukkini domináljon, persze a csili is kapott szerepet, s nem csak azért, mert az étel nevében is ott van, hanem azért is mert szeretem a csilit, a csípőset. Ráadásul egy kínai kutatás szerint, aki hetente legalább 2-3 alkalommal fogyaszt csilit, az legalább 10 évvel tovább él.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin