Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csilis pulykamáj

Hozzávalók

  • 1 db hagyma
  • 60 dkg pulykamáj
  • olíva olaj
  • bors
  • majoránna
  • 1 db csili paprika (kisebb)
  • ½ tk piros paprika (füstölt)
  • 1 kg főzni való burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • frissen őrölt szerecsendió
  • 1 nagy marék rukkola

Elkészítés

    1. A hagymát megpucoljuk, felkarikázzuk. A májat megtisztítjuk és falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a hagymát, néhányszor átkeverjük, és hozzáadjuk a májat. Kevés vízzel felöntjük, és 10-15 perc alatt megpároljuk.
    2. Közben borssal, majoránnával és csilivel ízesítjük. Sót csak a legvégén adunk hozzá.
    3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, megfőzzük, majd leszűrjük. Tejföllel, tejjel, vajjal pürésítjük. Sóval és szerecsendióval fűszerezzük. A májat füstölt pirospaprikával megszórjuk, a pürével és a rukkolával tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin