Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csilis kukoricával töltött gombafejek

MME MME
1
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított és felaprított burgonyát sós vízben feltesszük főni. Megtisztítjuk a gombafejeket, kivesszük a szárukat, melyeket apróra vágunk, a megtisztított újhagymával és kevés vajon kissé átforgatjuk őket, majd elkeverjük a tejföllel és a tojással. Sózzuk ízlés szerint!
  2. Hozzáadjuk a chilis kukoricát, jól elkeverjük, majd megtöltjük a gombafejeket, amiket ezt követően hőálló tálba helyezünk, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. 170 C-ra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.
  3. A megfőtt burgonyát hasonló módon készítjük el, mint a sima krumplipürét, csak vaj helyett mogyoróvajat adunk hozzá, aztán elkeverjük a tört sósmogyoróval. Ezzel díszíthetjük is a köret tetejét.

    Fotó és recept: Bonduelle 

Ezek is érdekelhetnek

Friss