Csilis kukoricával töltött gombafejek

default user icon
1

Hozzávalók

  • ½ kg csiperkegomba
  • 1 db Bonduelle Chilis kukorica
  • 3 szál újhagyma
  • 1 tk vaj
  • 3 ek tejföl
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 5 dkg reszelt cheddar sajt
  • ½ kg burgonya
  • 1 dl tej
  • 2 ek mogyoróvaj
  • ½ marék sósmogyoró

Elkészítés

    1. A megtisztított és felaprított burgonyát sós vízben feltesszük főni. Megtisztítjuk a gombafejeket, kivesszük a szárukat, melyeket apróra vágunk, a megtisztított újhagymával és kevés vajon kissé átforgatjuk őket, majd elkeverjük a tejföllel és a tojással. Sózzuk ízlés szerint!
    2. Hozzáadjuk a chilis kukoricát, jól elkeverjük, majd megtöltjük a gombafejeket, amiket ezt követően hőálló tálba helyezünk, és a tetejüket megszórjuk reszelt sajttal. 170 C-ra előmelegített sütőben, 15 percig sütjük.
    3. A megfőtt burgonyát hasonló módon készítjük el, mint a sima krumplipürét, csak vaj helyett mogyoróvajat adunk hozzá, aztán elkeverjük a tört sósmogyoróval. Ezzel díszíthetjük is a köret tetejét.

      Fotó és recept: Bonduelle 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 6 hónappal ezelőtt
Nálam nagyon sok vizet eresztett a gomba, így sajnos még csak hasonló sem lett a képen látottakhoz...

Hasonló Receptek

Magazin