Keress receptre vagy hozzávalóra

Csilis gulyásleves

default user icon
Csilis gulyásleves

Hozzávalók

  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg sertészsír
  • 1,5 kg marhahús (felsál vagy lábszár)
  • 3 dkg csemege pirospaprika
  • bors
  • 2 l víz
  • 20 dkg lecsó (üveges)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna (szárított)
  • 1 db csilipaprika
  • 1 kg burgonya

Elkészítés

    1. Az apróra vágott hagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott és kockára vágott marhahúst. Pirospaprikával, borssal és sóval fűszerezzük, majd felöntjük vízzel.
    2. A húshoz hozzáadjuk a lecsót, a megtisztított, fokhagymanyomón átnyomottfokhagymát, a majoránnát és a felkarikázott csilipaprikát is, majd főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul. Ekkor beletesszük a megtisztított és kockára vágott burgonyát, majd ezt ispuhára főzzük.

    TÁRKONYOS ZÖLDBABLEVES GAZDAGON >>> 

Megjegyzés

Amikor a pirospaprikát a húsra szórod, húzd le az edényt a tűzről, nehogy a paprika megkeseredjen. Ha nem szereted a túl erős ízeket, a csilipaprikát magozd ki. Ha kedveled, rakhatsz bele kicsit többet is, attól függően, mennyire erőset vásároltál.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin