Az apróra vágott hagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott és kockára vágott marhahúst. Pirospaprikával, borssal és sóval fűszerezzük, majd felöntjük vízzel.
A húshoz hozzáadjuk a lecsót, a megtisztított, fokhagymanyomón átnyomottfokhagymát, a majoránnát és a felkarikázott csilipaprikát is, majd főzzük, amíg a hús szinte teljesen meg nem puhul. Ekkor beletesszük a megtisztított és kockára vágott burgonyát, majd ezt ispuhára főzzük.
Amikor a pirospaprikát a húsra szórod, húzd le az edényt a tűzről, nehogy a paprika megkeseredjen. Ha nem szereted a túl erős ízeket, a csilipaprikát magozd ki. Ha kedveled, rakhatsz bele kicsit többet is, attól függően, mennyire erőset vásároltál. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!