Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csilis-babos kukoricaleves

Hozzávalók

  • 1 tk koriandermag
  • 1 db kukoricakonzerv
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 tk liszt
  • 5 dl víz
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín (20%-os)
  • 6 db cayenne chili karika (szárított)
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 db csilis bab konzerv

Elkészítés

    1. A koriandermagot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt megpörköljük, majd átöntjük egy mozsárba, és alaposan összetörjük.
    2. A kukoricát beleöntjük egy szűrőbe, majd hagyjuk alaposan lecsepegni. A vöröshagymát, és a fokhagymát megpucoljuk, majd finoma aprítjuk. A vajat és az olívaolajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk.
    3. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva megszórjuk a liszttel, és alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, a tejjel, és a tejszínnel.
    4. Ízlés szerint sózzuk, hozzáadjuk az előzőleg megpörkölt, és összetört koriandert, a chili karikákat, az ételízesítőt, és kb. 10 percig főzzük.
    5. Beleöntjük a levesbe a csilis babot és a lecsepegtetett kukoricát, felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve 2-3 percig főzzük. (Figyeljünk rá, hogy ne főzzük tovább, mert a kukorica megkeményedik, a bab pedig szétfő.)

    MÉG TÖBB ISTENI LEVES RECEPT >>>  

    GYORS CSILIS BAB>>> 

    CSILIS BAB TORTILLÁBAN>>> 

Megjegyzés

Tálalás előtt merjük a levest tányérba, szórjuk meg friss korianderrel, majd úgy kínáljuk. Az előzőleg megpörkölt koriandermagtól pedig különösen finom ízt adhatunk a levesünkhöz.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin