Csilis bab sertéshússal

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 4 ek olaj
  • 50 dkg darált sertéslapocka
  • 1 db csili paprika
  • 1 doboz darabolt konzervparadicsom
  • 1 tk római kömény
  • őrölt fahéj
  • őrölt csili paprika
  • 1 doboz konzerv csemegekukorica
  • 1 doboz konzerv vesebab
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

     

    1.

    Süssük a finomra vágott hagymát üvegesre a felforrósított olajon. Adjuk hozzá a húst, és süssük fehéredésig. A csilit magozzuk ki, az ereket is távolítsuk el, majd vágjuk a paprikát kockákra. Adjuk a húshoz, és pirítsuk együtt néhány percig.

    2.

    Keverjük bele a darabolt paradicsomot, majd sózzuk meg. Ízesítsük a római köménnyel, valamint 1-1 csipet fahéjjal és csilivel. Fedő alatt főzzük majdnem puhára. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott folyadékot kevés vízzel.

    3.

    Adjuk a raguhoz a leöblített, lecsepegtetett kukoricát és babot, majd főzzük együtt 5 percig. Ismételten sózzuk meg, és kínáljuk néhány evőkanál friss tejföllel.

     

     

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin