A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és az olívaolajon kb. 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a marahahúst, az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott csilit és a római köményt. Megsózzuk, megborsozzuk, és fehéredésig pirítjuk a húst. Amikor a hús megpirult, felöntjük a barna sörrel, és ebben pároljuk tovább.
Amikor a húsról elfőtt a barna sör, ráöntjük a paradicsomot, és hozzáadjuk az étcsokoládét. Ízesítjük oregánóval, bazsalikommal, sóval, a babérlevéllel, valamint a fél rúd fahéjjal. Legalább egy órán át főzzük így, a fahéjat félidőben eltávolítjuk.
Amikor jól összefőtt, hozzáadjuk a babkonzerveket, megkóstoljuk, ha szükséges, utánaízesítjük. Reszelt cheddarral és friss korianderrel kínáljuk.