Gyors csilis bab gombával

Hozzávalók

  • 70 dkg darált hús (marha vagy sertés)
  • 40 dkg vörösbab (konzerv)
  • 30 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
  • 25 dkg kukorica (konzerv)
  • 25 dkg gomba (üveges)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 dl víz
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 1 db csilipaprika
  • olaj
  • bors
  • oregánó

Elkészítés

    1.

    A vöröshagymát felaprítjuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk.

    2.

    Megsózzuk, megborsozzuk, majd beletesszük a lecsöpögtetett babot, a kukoricát és a gombát. Ezután hozzáadjuk vizet, a darabolt paradicsomot, az áttört fokhagymát és a felaprított zöld-, illetve csilipaprikát. Fűszerezzük oregánóval, ha még szükséges, sóval és borssal.

    3.

    A csilis babot felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon kb. 20-30 perc alatt készre főzzük. 

    4.

    Kenyérrel vagy tortillachipsszel kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek