Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csilis bab (chili con carne)

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Az olajat felforrósítjuk, és kevergetve fehéredésig pirítjuk rajta a darált húst. Megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a kétféle, meghámozott, felaprított hagymát, és együtt pirítjuk további néhány percig. Beleforgatjuk a paradicsompürét és a -lét, valamint a darabolt paradicsomot a levével együtt. Azután hozzákeverjük a kimagozott, felaprított csilit, és 30 percigforraljuk.
  2. A vesebabot és a kukoricát leszűrjük, átöblítjük hideg vízzel, majd miután lecsepegtettük, a darált húsos keverékbeforgatjuk, és nagy lángon néhány percigfőzzük. Végül megsózzuk, megborsozzuk a csilit. A tejföllel meglocsolva tálaljuk.
A csilis bab főételként és kisebb tálakba porciózva vendégváróként is megállja a helyét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss